Vissza az aktualitások listára

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel

Fecskefarkkötéses fiók készítése nem kell, hogy feltétlen azt jelentse, hogy órákat kell töltenie a műhelyben vésővel és kalapáccsal a kezében. A mi FD300-as és FD600-as fecskefark és fogazó tartozékaink segítségével rengeteg időt spórolhat és egyúttal pontos kötések szériáját tudja legyártani.

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel


Az IGM fogazó tartozékok a részben fedett fecskefarkkötések gyártására ajánlottak kézi vagy ujjmaró használatával.

A részben fedett fecskefarkkötés leggyakrabban masszív fából készült fiókok gyártásánál használatos. A választható sablonoknak köszönhetően kiegészítheti további kötések gyártására is, mint a csapolásos sarokkötések, vagy a részben fedett feskefarkkötések, ezt mint két méretben.

Ezeket a hagyományos kötéseket nagy szilárdság jellemzi, valamint attraktív kinézetük is szembetűnő. Kihasználhatja továbbá masszív fából készült bútorok gyártására, ékszeres vagy más dobozok, valamint méhész keretek gyártására is.

 

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyelFecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyelFecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel

 

Az FD600 készítmény segítségével akár 610mm széles munkadarabot is megmunkálhat, vagy gyárthat egyszerre több soros kötést egymás után az egész szélességben. Az alapsablonnal a részben fedett 12,7mm széles feskefarkkötéssel akár 11-25mm széles anyagot is összecsapolhat.
 

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel
 


A maximális és minimális anyagvastagság minden sablon esetében más, mindig a kötés szélességétől függ.

 

Részben fedett fecskefarkkötés

Nyitott fecskefarkkötés

Csapolás

Részben fedett fecskefarkkötés Nyitott fecskefarkkötés Csapozás
Részben fedett fecskefarkkötés 12,7 mm

Munkadarab szélessége 11-25 mm

Részben fedett fecskefarkkötés 6,3 mm
Munkadarab szélessége 8-12 mm

Nyitott fecskefarkkötés 19 mm
Munkadarab szélessége 16-25 mm

Nyitott fecskefarkkötés 12,7 mm
Munkadarab szélessége 8-19 mm

Csapolás 12,7 mm 
Munkadarab szélessége 8-22 mm

Csapolás 8 mm
Munkadarab szélessége 8-15 mm

Fogazó készítményeket, valamint kiegészítő sablonokat itt talál.Robusztus nyomással egyszerűen rögzítheti a munkadarabot a termék testére, majd befogja a kiválasztott sablont, beállítja a marási mélységet, végül pedig a kézimaróba befogott másológyűrű segítségével kimarja a választott kötést.

Fecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyelFecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyelFecskefarkkötés gyártása IGM FD készítménnyel

Ehhez a készítménnyel mindig ajánljuk megvenni az FRB170 univerzális marólapot, melyet befoghat felsőmarója asztalába az eredeti lemez helyett.

Ha a másológyűrűt a csomagolásból nem lehet befogni az Ön eredeti alapjába, akkor erre az univerzális marólapra van szüksége. Ez a marólap a csomagolásban tartalmaz egy központozó kúpot  a 8 és 12 mm-es szárakba való befogáshoz, amely segítségével könnyen központozhatja nem csak a lapot magát, de mindenekelőtt a másológyűrűt is a nyél tengelyébe.

Ha a másológyűrű nincs megfelelő helyzetben a tengelyhez képest, akkor nem lehet a végső kötés se pontos, ugyanis a felsőmaró elforog a sablonon és így pontatlan lesz a marás.

Ennél a készíménynél ajánljuk pontosan elolvasni a használati utasítást, továbbá szükséges pontosan beállítani mint a készítményt, úgy a munkadarabot, annak érdekében, hogy a kötések teljesen pontosak legyenek.

A pontos beállításban és használatban segítségére lehet oktató videónk.Kapcsolódó termékek

Vissza az aktualitások listára