Vállalati társadalmi felelősségvállalás

IGM Logo na budově

A vállalatok szerepe a társadalomban folyamatosan változik és fejlődik. Napjainkban a vállalatok fő célja nem csupán a pénzügyi nyereség, hanem az is, hogy felelősséget vállaljanak a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatásukért.

Családi vállalkozásként elismerjük, hogy felelősséggel tartozunk alkalmazottaink, ügyfeleink, beszállítóink és a környező közösségek iránt.

Célunk, hogy ragaszkodjunk a társadalmi, etikai és környezeti értékekhez. Szeretnénk pozitív hatást gyakorolni mindenkire, aki kapcsolatba kerül velünk, valamint óvni a környezetet. A vállalat valamennyi folyamata megfelel az ISO-tanúsítás követelményeinek.


A vállalat és az ügyfelek

Az ügyfelek széles körével dolgozunk együtt a barkácsolóktól kezdve a professzionális és ipari vállalatokon át az iskolákig. Kiemelt célunk, hogy megértsük az igényeiket, és az általunk kínált termékeken keresztül különböző megoldásokat kínáljunk a problémáik megoldására.

Firma a zákazníci

Minden ügyfelünket nagyra értékeljük, és arra törekszünk, hogy minőségi termékeket kínáljunk nekik tisztességes áron, és ezen kívül, kiváló ügyfélszolgálatot és tanácsadást.

Termék kínálatunkat úgy alakítjuk ki, hogy mindenki választhasson belőle. Kétségek vagy bármilyen probléma esetén kapcsolatba léphetnek velünk a webáruházban található chaten, e-mailben, a közösségi hálózatokon, telefonon vagy személyesen az értékesítési központunkban.

Weboldalunkon különböző cikkeket teszünk közzé, például arról, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő terméket, vagy hogyan készítsünk különböző fa projekteket.

Youtube-csatornánkon rendszeresen közzétesszük gépeink bemutatóit, amelyeket mi magunk készítünk a tesztközpontunkban, illetve egyéb tájékoztató videókat a termékeinkről.

Točení videa v dílně
Testovací centrum

Munkahelyünk

Arra törekszünk, hogy olyan támogató és megértő munkakörnyezetet teremtsünk, ahol minden egyén maximálisan kibontakozhat, függetlenül az életkorától, etnikai vagy vallási különbségektől.

Arra törekszünk, hogy vonzó munkalehetőségeket biztosítsunk, és ezáltal minőségi és alkalmas munkavállalókat vonzzunk. Rendszeresen befektetünk munkatársaink szakmai növekedésébe, hogy kiváló ügyfélszolgálatot, tanácsadást és szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek Célunk a legjobb eredmény elérése az általunk kínált szerszámokkal és gépekkel való munka során.

Open office

A fejlesztés érdekében a következő 4 dolgot végezzük el:

1. Munkavállalóink belső és külső képzéseken vesznek részt.

A képzések témái többek között a következők: ügyfélmagatartás, értékesítési készségek, vezetési készségek, szakmai fejlődés, a hulladék helyes osztályozása, munkahelyi egészségvédelem és biztonság. Az IGM munkatársai saját személyes fejlesztési tervükön keresztül motiváltak a képesítések megszerzésére.
 

2. Azt szeretnénk, ha minden alkalmazottunk hozzájárulna a vállalatunk sikeréhez.

Ezért a vállalat gazdasági teljesítményétől függően éves és havi bónuszokkal vannak jutalmazva. Az elvégzett munkáért megfelelő jutalmat is kapnak. A fizetés átlagon felüli az azonos foglalkozásúak és a térség béreihez viszonyítva.

Zasedacka
Kuchynka

3. Törődünk alkalmazottaink egészségével.

Mi fizetjük az éves orvosi vizsgálatot a vállalati orvosnál. Támogatjuk a munkavállalóink egészséges életstílusát. Például, azt hogy kerékpárral jár a munkába. Természetesen a kellemes, biztonságos és védett munkakörnyezet magától értetődő számunkra.
 

4. Ügyfeleink véleménye és kívánságai iránt mindig nyitottak vagyunk és meghallgatjuk valamennyi munkatársunk visszajelzéseit és javaslatait is.

Minden évben személyes találkozókat rendezünk, amelyeken észrevételt vagy megjegyzést tehetnek, és ezeket megvitatjuk velük.


Támogatjuk

Környező közösségek

Elkötelezettségünk a környező közösségek és a jótékonysági szervezetek támogatása..

2020-ban úgy döntöttünk, hogy anyagilag támogatjuk a Kryštůfek Alapítványt, a Dobrý Anděl Alapítványt és a Cseh Természetvédők Szövetségét. Minden évben hozzájárulunk a helyi sportközösség, a TJ Sokol Tuchoměřice támogatásához is.

Dobrý Anděl
Český svaz orchanářů přírody
Kryštůfek
Sokol Tuchoměřice

Oktatás

Támogatjuk az asztalos- és kézműves műhelyek megosztását, amelyek oktatási kurzusokat kínálnak gyerekeknek és felnőtteknek.

Ezek a Brno melletti Rousínovban található Hobbylab, a prágai PONK közösségi műhely és az osztravai kézműves inkubátorház. Az iskoláknak kedvezményes árakat kínálunk a gépek és szerszámok beszerzéséhez. Ilyen például a prágai Művészeti és Kézműves Főiskola, a Brno-Bosonohy Építőipari Szakközépiskola, a Semily Integrált Szakközépiskola és a Brnói Műszaki Egyetem Építészeti Kara.

Hobbylab
Fajna dílna
Ponk
Fakulta Architektury
Brno Bosonohy
UMPR

Környezetvédelem

Mindent meg akarunk tenni környezetünk megmentése és védelme érdekében.

Igyekszünk minél kevesebb hulladékot termelni, amely a hulladéklerakókba kerül. Ezért minden anyagot a legkörnyezetbarátabb módon ártalmatlanítunk. A következő anyagokat hasznosítjuk újra: papír, műanyag, italos kartondoboz, fa, fémek, vegyi anyagok, olajok, izzók, elektromos hulladék és biohulladék.

Ponk
Fajna dílna
Hobbylab

A vállalatnak van egy füves területe is, ahol számos különböző fa, cserje és növény van kiültetve. Van itt egy komposztáló is, amelybe a vállalat összes biohulladékát szállítjuk. Az egész épületben LED-es világítást használunk, amely alacsony energiafogyasztásának és hosszú élettartamának köszönhetően kíméli a környezetet.

IGM Zahrada

Helyi termelés

Fontos számunkra a cseh gyártás támogatása, ezért számos termékünket a Cseh Köztársaságban fejlesztjük és gyártjuk.

A legfontosabb termékek közé tartozik az FK konyhabútor lapok illesztés sablona, az FKP fúró sablon és az FD cinkelő tartozék. Támogatjuk az EU országaiban történő gyártást is. Mi szállítjuk például az Olaszországban gyártott CMT Orange Tools szármarókat és számos más, Ausztriában, Lengyelországban vagy Németországban gyártott terméket.

FK650
FKP900
FD300

Munkahelyi egészség és biztonság, valamint beszállítóink

A munkavállalók és a telephelyünkön tartózkodó valamennyi személy biztonságát és egészségét minden munkahelyen biztosítjuk.

Minden felszerelés és munkafolyamat úgy van tervezve, hogy biztonságos legyen. Biztosítjuk a munkavállalók számára a megfelelő munkavédelmi felszerelést, tájékoztatást és képzést. A munkahelyi biztonság és egészségvédelem biztosítása érdekében együttműködünk a PREVENT professzionális céggel, amely a munkahelyi egészségvédelem és biztonság területén vezető szerepet tölt be Csehországban.

Sklad
Prodejna

Emberi jogok

Az emberi jogok tiszteletben tartásának minden társadalom alapját kell képeznie.

Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy zaklatástól és visszaélésektől mentes szakmai környezetben dolgozzon. Ez vonatkozik az alkalmazottainkra és minden beszállítónkra is. Ezért rendszeresen ellenőrizzük őket, akár helyi képviselőinkkel, akár úgy, hogy mi magunk látogatjuk meg a beszállítókat. Biztosítani szeretnénk, hogy a beszállítóink gyáraiban dolgozó munkavállalók ne legyenek kitéve nem biztonságos munkakörülményeknek, kényszermunkának vagy más etikátlan bánásmódnak. Többek között tagjai vagyunk a SEDEX nevű szervezetnek, amely az ellátási láncok munkakörülményeinek javításán dolgozik. Prodejna